2010. április 29., csütörtök

A miheztartás végett

Láttam!

A napokban itt aludt az Ági, aki nem egy koránkelős fajta, én meg de, és mivel nem akartam hajnali 6kor zavarni, levettem a polcról egy könyvet. És tarkón vágtam. Neeeem.. elkezdtem olvasni, a cime Északi Fény. Pár oldalig jutottam, aztán újra elnyomott az álom, de másnap utazás közben bele-bele néztem, mivel valamit muszáj a HÉV-en olvasni és egész érdekesnek tűnt. Pár fejezet után azonban rájöttem hogy elég szájbarágós, mintha folyton bizonygatni akarná az összefüggéseket, megelőzve hogy a kritikus olvasó gyanakodva visszalapozzon. Meg hát a történet. Szerintem szr. Persze az alapötlet jó, ami ha nem számitjuk a nagyon elcsépelt sztorikat, általában összejön az iróknak. Nem abban van a lényeg, hanem az előadásban, abban, ahogy kibontakoznak a Miértek, a Hogyanok. De itt nem bontakozik ki. Nekem még azt sem sikerült kideriteni hogy akkor végülis mi van ezzel a Porral. Jó, rossz, tökmindegy, ha jó akkor mire, ha nem akkor miért kell elpusztitani?! Szerintem olvastam pár fantasy könyvet, de ezt most nem vágom. Plusz a nyelvezete se valami meggyőző, néztem férfi irta, ami nem lenne gond, de még csak nőktől olvastam hihető fentezit.
Szóval a lényeg. Vége neki egyáltalán nincs, ami van az szr, gondoltam megnézem wikipédián, van-e folytatása, találtam is kettőt, plusz hogy megfilmesitették. Mondom beszrsz és mi a cime? Arany Iránytű! A film, amit a Narnia után már nem mertem megnézni. Az is akkora gagyi, hogy sikoltozik a kritikus énem! Úgy éreztem ki kell kérnem az Ádám véleményét, aki szerint az elmúlt évek egyik legjobb Fantasy Filmje, hát gondoltam adok egy esélyt. Nem. Ez akkor sem jó. Megnéztem és nem lettem okosabb. Igazából a filmben még kevesebb az infó, még kevesebb a szereplő, és méginkább nincsen vége. A könyvben legalább meghal a kisfiú, aki a főszereplő Lyra legjobb barátja, ebben meg még az sem. Azt vártam érted, elindul a hülye másik világba, rájön hogy az apja egy segg és lesz valami értelmes befejezése, erre ez.. vágod, mikor úgy van vége egy filmnek hogy "mi?... ennyi?... most vége van?". Na szóval Ádám nemvágom az izlésedet, vagy igen, de nem akarom. Inkább megnézem mégegyszer az Avatart.

2010. április 25., vasárnap

A torta

Elmesélni még nem tudom.. addig itt a torta, amit a Kisboldizsár szülcsinapcsijára készitettem, az anya nagylelkű segedelmével. Ámen.


2010. április 21., szerda

Boldizsár szerint..

B: - Jaajj, bediktálnád ezt az imél cimet?
D: - Hangmester@hangmester.hu?!

Boldizsárnak szeretettel

Kattints a nagyobb képért

2010. április 20., kedd

Ezt hallgatom..

Szerintem..

Szakest feat. hányinger PART II.

További képekkel lepett meg a Mási:
Aki simán pózol velem, anélkül hogy ott lennék. Az a csávó mondjuk nem tudom hogy kicsoda, de már most gyűlölöm.
Na itt van a sárga kabát is, ezt vettük a Lillának, amire akkora irigy vagyok, hogy majdnem elcsentem mikor már kellően be volt rúgva.. a Gábornak meg az ujját érdemes megfigyelni.
Hát igen.. ott voltam a szakesten.. ott leghátul, az asztalra könyökölve osztottam az észt. Hogy miről? A jóég se tudja.. talán arról amit alább olvashat akit érdekel.

2010. április 19., hétfő

Doktorház

Az apa ma defibrillátor-tanfolyamon vett részt. Holnaptól kezeli a lupust és az autoimmun betegségeket.

2010. április 17., szombat

A Beának

Szakest feat. hányinger

Kedden mentünk le Almádiba a Hülyével, hajnali 2-kor. Akkor inkább szerdán. Aznap még nagybevásároltunk a szakestre egy csomó zsirt! Meg találkoztam a Kornéliával, aki Nelli, és olyan mint az Ági, az unokatesóm, csak nem az Evereszt megmászását szervezi, hanem a szakestet. Ami mondjuk majdnem ugyanaz. A zsirral akadt egy kis probléma, mégpedig az, hogy a Nelli anyukája szerint olyat kell venni, ami tejet tartalmaz mert az tényleg zsir. Azt nem mondta hogy mi van ha az 5 közül egyik se az. Úgyhogy vettünk valamit ami úgy néz ki mint a zsir.. meg olyan büdös és szr, merthogy a zsiroskenyér alapvető eleme a szakestnek, ami nekem már a negyedik, de eddig még soha nem mertem enni. Most hogy segitettem csinálni, kijelenthetem hogy okkal. A veszprémi teszkóbuli után visszamentünk a koliba és elváltak útjaink, a Boldizsár ugyanis visszament szervezni meg kolitanár gyűlésre meg minden ilyen jelentéktelen dolog, én meg kimentem a Vitorlásba a Lillával inni egy sört. Ez eltartott egy darabig, úgyhogy mikor este visszaért a Hülye, még mindig ott ültünk csak már kicsit más állapotban, mint amikor elment. Később kiderült, hogy nem csak mi rúgtunk ki a hámból, a Tivadar ezidőalatt szétverte a Gábor szobáját, az érkezésünkkor meg a sajátjában fetrengett halál részegen, a telefonjába ordibálva vaksötétben. Nemsokára megérkezett a Toti is, akinél valahogy két rekesz sör is volt, amit a folyosón kivánt tárolni, mikoris úgy döntöttem hogy én inkább lemegyek a Lillához Doktorházat nézni. Ez meg is volt, de mikor visszaértem a szobába, a Boldizsár kikelve magából mászkált fel-alá, hogy "ez egy paraszt" meghogy "mindenki bsszameg", pár perc múlva elmondta hogy visszapofáznak a fiúk és hogy most megy és szétver mindenkit. Vártam egy kicsit, gondoltam előkészitem neki a ragtapaszt de nem volt rá végül szükség mert jött a Gábor hogy inkább menjünk át inni. Úgy tettünk. Lassan gyűltek az üres üvegek, meg az alvó Tib testén megjelenő alkoholosfilc tetoválások. A legvégső misszió a szájkontúr meghúzása volt, amit némi csellel és türelemmel sikerült megvalósitanom. Nem láttam másnap reggel, de az a gyanum más se. Gondolom most is a mindenféle nemiszerveket sikálja az arcáról.
Csütörtök reggel a Kinga hajával bajlódtam, cuki Boldizsár előtte még félálomban az ágyból hisztizett, hogy miért kell nekem hajnali 9kor mások haját vágni, de két perc múlva megbékélt, mivel elaludt. Miután elcsesztem a Kinga haját, a Boldizsár bevitt minket Veszprémbe, mert a Lilla soppingolni akart, neki meg dolga volt. Ez egy kicsit elhúzódott, pont egy órám maradt kábé hogy visszaérjek Almádiba, elkészüljek és megjelenjek a Menzán. Nem sikerült. A lényeg hogy 4 körül már nagyban kentem a kenyereket, pakoltam felvágottal, sóztam, dobáltam, letörölgettem:)
Idén a bor meg a sör mellett házikészitésű jéger volt a menü, ami nagyon finomra sikeredett, olyan szegfűszeges ize volt mint a forraltbornak. A mák hogy nem vágta szét a gyomromat, mert az a vodkásszprájt posztja volt. A büntetőpia idén is meleg sós sör volt, amit a Boldizsárnak elég sokszor kellett lehúznia. A műsorról nagyjából lemaradtam, de legalább mindent tudok a Lilla és az Évi magánéletéről. Megbeszéltük hogy a fiúk hülyék, a lányok rbancok és rondák, a többi meg a csőcselék aki minket imád. Ezen felbuzdulva ittuk a sört és ettük a ropit, ami kifejezetten ropogós volt, köszönjük a szervezőknek. Természetesen mire vége lett a szakest Menzás részének, a Lilla már tisztára kivolt, minden baj volt és mindenkit utált. Ezen röhögtem egy darabig. A DC előtt még felmentünk a Telekibe, ahol kaptunk az Andortól egy külön szobát:) Az Évi átöltözött. Ennyi volt. Na a buli része az király volt, kár hogy a Márkusz egy képet se csinált, igy nem nagyon tudom illusztrálni, pedig eseményekben gazdagra sikeredett. Először is a Mási (zöldben) tök hülye. Akkora jó koreográfiákat levág tánc közben hogy szétröhögöm az agyam. Ezt felülmúlni csak a Boldizsár tudja, amikor utánozza a Lillát. Ja, éjfél körül hiv a Hülye, hogy úton vannak az ÁDÁMMAL! Megláttam, beszrtam, olyan haja volt. Innen egy csomó minden kiesett, a nekszt élményem, hogy a DC előtt isszuk a vodkásszprájtot és a Boldizsár mindenkire ráordibál hogy "k×rni mentek?!" Először undorodtam, de aztán rájöttem hogy vicces mert mindenki leszrja:) A következő kép a tánctér, kb 8 ember körben és szól a Veszprémes dal nemtommiacime. A szerencse hogy össze vagyunk kapaszkodva, a baj hogy csak a Boldizsár fejét látom, ez nem segit a hányingeremen. Nem baj röhögök, folyik a nyálam, kissé kellemetlen de leszrom. Következő kép, hazafele tartunk a Hülye, az Ádám meg én. Tök jó kedvem van, tombol bennem a kevert, a Boldizsár az ártatlanságát bizonygatja (nem tudom miben), az Ádám röhög és pofázik, tukmálja rám a sörét, én iszom. A következő öt (vagy több) percben már a Boldizsár könyörög hogy pisiljek az utcán, az Ádám nyugtatgat hogy nem ciki, ezt annyira mondjuk nem értem. A buszvégre nem tudom hogy értünk le de azt igen hogy mindkettő elaludt. Nem tudom őket hol érdekli, de csak bennem volt annyi lélekjelenlét hogy ébren maradjak fél órán keresztül a busz beállásáig. A sofőrnek szinte könyörögnöm kellett, hogy engedje fel a Boldizsárt, akit hiába tudtam eltámogatni a lépcsőig, szent meggyőződésem hogy azóta aludt hogy elindultunk. Mondtam hogy nem fog hányni, ő olyan alvós fajta, végül a sofőr engedett, ha nem is az elbűvölő személyiségemnek akkor a szagunknak. Szentkirályszabadjánál azon erőlködtem, nehogy most elrontsak mindent, és próbáltam visszafogni az eszement hányingerem. Milyen ciki, kimagyarázom a Hülyét, aztán én hányok szét mindent. Hálistennek előbb leszálltunk minthogy ez bekövetkezzen, és nemtudomhogy de végül a szobánkban kötöttünk ki. 6kor.
Reggel (azaz délután 2kor) összerakosgatva az eseményeket, kiderült hogy a Boldizsár se emlékszik nagyon többre. Viszont legalább kétszer meg akarták verni, ebből háromszor jól visszavágott és végül elrendezett mindenkit. Az én hősöm:) Meg is mondták, hogy "a Boldi jó gyerek" meg "ez egy rendes gyerek ez a Boldi" és további 60 variáció, ami érdekes, hogy őt is megtalálták az "irigyellek", "de jó nektek" cimű bókok. Ez igazán megható.
Délután még vissza kellett menni Veszprémbe elsimitani a dolgokat, a problémát az jelentette, hogy a ruhám a kocsiban maradt. A Menzán. Igyhát két Boldizsár hagyta el a kolit, az egyik az igazi, a másik én, az ő ruháiban:) Kiderült hogy szekszis fiú lennék. Gyorsan átöltöztem a kocsiban, aztán elmentünk egy csomó helyre bortvisszavinni, kellékeket leadni, Figitől nemtudommit megszerezni, aki egyébként elég fess volt a kis öltönyében, annak ellenére hogy ő sem maradt józan. Elég kedvesen megjegyezte hogy a Boldizsár szrabbul néz ki nálam, amivel tagadhatatlanul belopta magát a szivembe:)
Ja, a hasamat elég rendesen elrontottam, köszönhetően az egy darab reggeli szendvicsnek amit ettem meg a nagy mennyiségű azonositatlan alkoholnak, de végül nem lett fájdalmasabb következménye. Remélem jövőre is szétvágom a beleimet valami szrral, és ugyanennyire fogok élvezni mindent, ami nem függ össze a szakesttel.

2010. április 12., hétfő

Szombat

A hétvégén elmentünk berúgni, jártunk a nemtomhol meg a Silyénél, meg a nemtomhol, meg a Boldizsáréknál. Hogy mást ne mondjak, jó volt a buli. Azért az elég király, ha egy biztonsági őr az utcán veri szét egy bulizni induló fiatal lány fejét és a Silye meg a Boldizsár avatkozik közbe, nem?

2010. április 8., csütörtök

Ááááá Szakeeest

Idén Mutogatós-menőzős Boldizsár lepte el Veszprém egyetemi létesitményeit, aki marhára invitálja a sok embert az általa szervezett (igen, krvajól szervezett) buliba.
Jajdejajde izgalmas! Csütörtökön KM Szakest! Mindenki, akinek nincs eltörve mindkét lába és nem rúgták ki alóla a kerekesszéket az jöjjön el!

2010. április 5., hétfő

Iszter eggz

A mai nap húsvéti tojásfestéssel telt, amivel azt hittem 5 perc alatt végezni fogok, de közben rám tört az ihlet. Sajnos képet nem sikerült csinálni róluk mert a kisBoldizsár elloholt velük, de majd csinálok. Kissé csalódottan engedtem el, ugyanis arra számitottam, hogy megtanul valami ocsmány, primitiv, vulgáris locsolóverset, de nem ez történt. Aztán az egész napos programoktól fáradtan ledőlt mellém és aludt egy órát mig én a Szilaj-t néztem. Elég tanulságos volt. Ha meg akarsz ülni egy lovat akit elszakitottak a családjától, ahhoz három lombhullató őszön át kell vergődnöd körülötte lágy zenére, aztán halálos sebet kell kapj, a végén a ló fog téged magára rántani.

2010. április 1., csütörtök

Puding a javából


Az a kemény ha meleg állapotában megáll benne a kanál!!! Itt látható majdnem fél liter tej, hölgyeim és uraim. Az már mellékes hogy úgy néz ki mint egy kiló szr.