2010. július 24., szombat

Intim Torna Illegál

Tegnap elkisértem a Boldizsárt Balatonszárszóra, ahol az Intimtornaillegállal dolgozott. Ez az első olyan zenekar, ami tetszik. Jó a ritmus, vidám.. a szövege eredeti és barom, és megmondó, és kedves.
Kaptam pisztáciás jégkrémet, élveztem a koncertet és nem utolsó sorban mi csináltuk a hangositást (igazából ő, de ott ültem mellette és folyton belepofáztam hülyeségeket, szóval részben enyém is a dicsőség). A szemüveges fiú hazafelé végig a twitter és a tripper kapcsolatáról kiabált a buszban, meg ráordibált a járókelőkre, hogy vigyázzanak magukra, amivel valószinűleg többet ártott, mint használt. Amikor megkérdeztem a büfésnénit hogy árulnak-e rágót, kedvesen elvezette a kezét negyven fajta rágó felett, hangsúlyozva hogy de még mennyire, de a legnormálisabb amit tudtam venni egy turbórágó szerű izé, ajándék tetkóval. Tényleg, azt még fel kell ragasszam a Boldizsárra ha nem figyel!

2010. július 22., csütörtök

Egyetem

Csodálatos napra virradtunk, ismét kegyeibe fogad a rohadék Pannon Egyetem. Szegény Boldizsár, előre sajnálom.

2010. július 18., vasárnap

Mai témánk

A rovarok imádkozhatnak?
Ha én azt mondom hogy "ó máj fáking gád", akkor az isten megharagszik. De miért? Ezek a szavak csak kommunikációs eszközök. Van aki meg se érti. Akkor a tücsök mondjuk eleve mentesül eme bűn alól, mert nem tud beszélni? Ciripelni lehet csúnya szavakat? A szegény hangya sirámait senki se hallgatja meg, mert nem tud imádkozni? Vagy tud?

2010. július 16., péntek

?

Van valami ebben a barátság szóban, amit nagyon nem értek. És ez a ráts.

2010. július 13., kedd

Mai témánk

Miért vált eggyé a fiatalság fogalma, a ribanckodáséval?
Avagy, miért nem lehet egy 50 éves sportosan fiatal? Miért kell ahhoz félmeztelennek lenni? A "jól tartod magad"-nak nem azt kéne jelentenie, hogy "50 vagy de 30-nak látszol", hanem hogy "50 vagy, és boldognak látszol". Nem értem miért kéne kihagyni az életünkből egy igen jelentős szakaszt. Hogyan akarnak ezek a nők egészséges nagymamák lenni, konttyal a fejükön, unokákkal az ölükben? Ez a nők miatt is dühitő, hiszen önmaguk ellen dolgoznak, mikor pornóskrvás képet próbálnak kialakitani magukról ilyen korban, annak ellenére, hogy ez még a huszonéveseknek is kihivás. Másrészről meg a férfiak. Mindig a rohadt férfiak:) Mert nyilván az 50 éves azért öltözik alul, mert akkor a pasik azt mondják, "ej, de kis fiatalos maga", de tévedés! Egy anya, egy nagymama farmerban, pólóban és tornacipőben sokkal vagányabb, mint fűzőben és combig érő csizmában! Az nem fiatal, az a krva.

2010. július 10., szombat

I hate Depeche Mode

Hogy ez mekkora egy szr volt, azt leginkább egy képpel tudnám illusztrálni.
Lementünk a Julissal, a barátjával a Balázzsal és az Edinával a Filterbe. És itt ért véget a buli, ami el sem kezdődött. Úgy érzem bőven toleráns és nyitott vagyok a világ dolgaira, de ezzel a "depesmódklubbal" nem tudtam azonosulni. Az Edina ott ült mellettem és 5 percenként megszólalt, hogy "ez a szám már volt". Nekem aztán mondhatta, az összes ugyanolyannak tűnt. A fiúk teljesen nyomorékok és magatehetetlenek voltak, akikben láttam némi életet, azok farmerbe tűrt kockásinget és felborotvált hajat viseltek, amitől testileg rosszul voltam végig. Ráadásul egy csomó öreg volt, én nem is értem hogy birtam ki reggel 3ig. Most persze úgy érzem magam mint a fent emlitett rakás szr, ami köszönhető az átaludt órák igen csekély számának, plusz annak hogy egyáltalán nem sikerült berúgnom, igy a belém juttatott alkohol most könyörög a kárpótlásért. Nem tudom hogy fogom túltenni magam ezen az élményen, mindenesetre örökre sérült maradok.

2010. július 6., kedd

A kis rezidenciám

Na végre lefesthettem a szobámat! Vettem ilyen nagyondurvánsárga falfestéket, ami (a képen elég langyi lett, de amúgy) szétvágja a szemedet. Csinált nekem az apa polcokat, amiket szintúgy le kell még festeni, de az már gyerekjáték lesz.

2010. július 2., péntek

Láttam!

Az Eclipse cimű csodálatos mozifilmet. A durva, hogy tényleg az volt. (A New Moon-on már a főcim alatt depressziós lettem, ami két órán keresztül konstans uralta a filmet.) Ennek ellenére éreztem némi hiányosságot, például a Soundtracket hallgatva találtam pár nagyon jó számot, de ezeket alig hallottam a filmben. Igazából.. nem is hallottam.
A film kb első három képkockája után (Szeretlek, gyere hozzám) valószinüleg az összes bepalizott fiú elhagyta a helyszint, igy lemaradtak a király akciójelenetekről. Furcsa módon, voltak pillanatok mikor nagyon jól szórakoztam. Ez éppúgy vonatkozik a hangsúlyos verekedésekre, ahogy a meglepően sok humorra is. Mikor Edvárd (megint) majdnem meghal, még egy kis izgalmat is éreztem, habár ez lehet hogy csak az Eszter miatt volt (nem, nem volt meztelen), aki végigizgulta Az Ifjú Robertpettinzon Szenvedéseit, és nyüszitve belémkapaszkodott mikor bántották.A könyvhöz nagyjából végig hű maradt, kivéve azokat a dolgokat, amik gondolom szükségesek voltak, hogy nézhető film legyen egy irományból. A Filiksztől újfent beszrtam. Továbbra is Taylor Lautnert tartom a három közül a legtehetségesebb szinésznek, pláne hogy amikor széttörik az összes csontját kiderül: még szenvedni is jobban tud a másik kettőnél. A legjobb pillanata a filmben a Néma Sikoly cimű képkocka, a másik az a fej, amit akkor vág mikor Bella megkérdezi Dzsékobot, hogy "-miért nem válaszoltál a hivásomra". Erre Dzsékob: "-nincs mit mondanom" és akkor bevágja azt a leszrlak-te-szerencsétlen-takarodj-már fejet, ami komolyan mondom szivemből szólt, és úgy meghatott, hogy már én is két emberbe vagyok szerelmes. Lautner után következik Billy Burke, aki akkora király, hogy szivem szerint irnék neki is egy könyvsorozatot.
A másik, amin kiakadtam (az egész közönséggel együtt), az a megható jelenet volt, amikor Bella nyiltan felkinálkozik Edvárdnak, aki (akkora szemét hogy) mutat némi hajlandóságot, aztán megdöbbenve kecmereg ki Bella karjaiból, és csodálkozik, hogy "ez most szexelni akart?". Mikor felocsúdik, újra lesokkol: "-majd az esküvő után". Ezután kimaradt pár mondat mert hangosan röhögtem. Jobb is.Az Eszterrel többet fogok moziba járni, elég jól kommentálta a jeleneteket, például azt, amelyikben Carlisle, Jasper és Emmet hiradót néz. "-Elég szr hármas." Gondolom Emmet és Carlisle izmos karjára, Jasper helyes arcára és mindhármójuk tökéletes sziluettjére utalt. Ja, én se ülnék be közéjük..
Mindenesetre a közönség is elég jó volt, láthatóan/hallhatóan jobban élveztük, mint a 400 tizenkétéves, de ezek nem ugattak be hogy ne pofázzunk. Az "I'm hotter than you" kifejezést valószinüleg még sohasem hallották, ezért nem értették mi annyira vicces nekünk Dzsékob kijelentésében, amikor Bellát próbálja felmelegiteni a testével, Edvárd szeme láttára. Állitólag Pettinzon a forgatás alatt is elég szánalmasan érezte magát, mikor Taylor Lautner meztelen felsőtestével kellett forgatnia. Ezen mondjuk nem csodálkozom.
Végezetül meg kell jegyeznem, hogy még a Boldizsárt is elvittem volna rá. A Rimembörmi után ezt megnézni gyerekjáték.