2010. május 31., hétfő

Nyelvtan 2010

Hazafele a HÉVen nem messze tőlem 2 gyerek, kb 10 évesek lehettek, éppen a kocsit firkálgatták. Gondoltam biztos ilyenekkel hogy "szeretlek kata" vagy "jani + enikő". Erre az egyik (aki menőbb volt és bátrabban irogatott) odasúgja a másiknak: -te! hogy kell irni azt hogy "szopd ki"?

2010. május 29., szombat

Kedves Mr. Kritika!

Atis te aztán nem bánsz kesztyűs kézzel szegény szerencsétlen dalfesztiválosokkal.. olvasom itt a "véleményedet", ami jóindulattal is csak ellenérzéseket váltott ki belőlem:) és nem érzem hogy akár egyetlen nemzetközi előadás is elnyerte volna a tetszésed. Valóban változik az izlésed. Nincs.:)

2010. május 24., hétfő

Megkérdezte..

..hogy miért csak a rossz dolgokra emlékszem?
Azért mert abból tudok tanulni.. és nem engedem hogy újra megtörténjen.

2010. május 19., szerda

2010. május 17., hétfő

Az a keméééény:)

Jézusmária! Edvárd-árnyék a szobádba! Én tuti összeszrnám magam, ha arra kéne riadnom éjjelente hogy valami barom árny ott éktelenkedik a falamon.. és akkor odairja hogy Be Safe. Kösz. Mindjárt nyugodtabban alszom.

2010. május 16., vasárnap

Láttam!

A Remeber Me-t. Szegény Boldizsár muszáj volt elvinni, mondtam neki hogy különben sose látjuk többé egymást, és ez vonatkozik a júliusban megjelenő Eclipse-re is. Szóval megnéztük tegnap este ezt a szrt, aminek a legjobb része az volt mikor a film előtt megettük a McDrive-ban vett hat kiló kaját. Bevallom, elolvastam a Port.hu-s kritikákat, amiből én annyit szűrtem le, hogy egy érzelmes film, arról, hogy az érzéseinket ki kell mutatni, mielőtt még késő lenne. Plusz még egy infó, hogy van a végén egy csavar, valami szeptember 11. meg halál. Szóval végig azt vártam, hogy végre jöjjön a hatalmas csattanó, merthogy a film az rohadt unalmas volt, azokat a jeleneteket kivéve, amikor a (Robert Pattinson által játszott) Tyler poénjai vitték a történetet. Mert azok jók voltak. Van ez a srác, aki lázad mint a szr, de közben meg okos és nagylelkű és egy szent, és ez az egész a Titanicra emlékeztet meg a Leonardo DiCaprio-ra, aki a film végére mindenkit megment kivéve magát. Az egyik fórumon is arra próbáltam utalni, hogy ott is mártir lesz a fiúból, és ezzel megváltoztatja a lány életét.. (pl a lovaglós kép Rose halálos ágyánál) itt meg ugyanez, a csaj végre fel mer szállni a metróra, király. a srác meg ugye nyilván egy szerethető tipikus mártir figura: okos, bátor, lázadó, szereti a húgát, kiáll másokért, plusz ő is segitségre szorul. az ember aki nem érdemel halált, mégis ő az akitől el kell búcsúznunk a végén, pedig végig azt reméljük, majd a csaj által megbékél és rendbe jön az élete. Pedig pont forditva történik. és ezért sajnáljuk. Igy vonható párhuzam Jack Dawson és Tyler Hawkins között. Köszönjük Tyler. Ez a mondanivalója a filmnek. Nem azt mondtam hogy szr, mert nyilván értékelendőek az emberi érzelmek, plusz azt is el tudom képzelni hogy ez igy lesokkol egy-két embert, egyszerűen csak valami újat vártam. Ez csak egy szánalmas cover, amit a Robert Pattinsonnal akartak valahogy megnézetni az emberekkel, mert különben még a moziba tévedő 14 éves lányok és mi sem néztük volna meg. Már az elején közöltem, hogy ha nem úgy néz ki mint az Edvárd, akkor vége, felállok és kimegyek a teremből, de hálistennek ugyanazzal a séróval és szemöldökkel nyomult (ez valószinüleg annak köszönhető hogy a Rimembörmi alatt is a Tvájlájtot forgatták) mint a Nyúmúnban, úgyhogy nem ment kárba az a párezer forint. Meg jó zene volt alatta, kicsit nyomasztó, dehát az kellett a szent Tyler mártirkodásához.. miután hazaértünk, a Boldizsár be is vallotta hogy őt bizony kiboritotta ez a haláldal, ami azért értékelendő úgy vélem.

2010. május 11., kedd

VÉG-RE!

Akkora könyveket találtam, beszrsz! A jóöreg Harry Potter paródia könyveket nem sikerült anno elovasnom, de a Tvájlájttal ezt a hibát tuti nem követem el!
Eddig hármat találtam (aztán lehet hogy keverednek a dolgok):

TwiLite - Stephen Jenner

Ebben a verzióban Edward-ot Edweird-nek hivják, ami a legnagyobb jóindulattal is hátborzongatót, dilis különcöt jelent.

"Edweird úgy nézett ki, mintha a Görög Mitológia lapjairól lett volna átültetve Sporksba. Magas volt, hosszú, vékony izmokkal, tökéletes, sarkos arcvonásokkal és kisfiús jóképűséggel; rendkívül hasonlított a fiúra, aki Cerdic Diggory-t játszotta a Harry Potter filmekben, csak tüskés a haja. Csak ennyit mondok el nektek Edweirdről most, de ne aggódjatok. Innentől kezdve leírom még nektek az ő tökéletességét minden alkalommal, ami a négy – számítsuk őket négynek – elképesztően hosszú (és drága) könyvben megadatik nekem."
TVÁJFÁJT SAGA/New Mona - Stephfordy Mayo
Annyi is elég hogy Jacob megfelelője egy Joe Cahontas nevű alak, akinek indián rockbandája van, és Bella a találó Mona Liba nevet kapta.

NightLight - Harvard Lampoon
A kedvencem:) Bella Swan (swan=hattyú) helyett Belle Goose (goose=liba) ráébred hogy mindenféle úton-módon beleszeretett Edwart Mullen-be.
"Három dologban biztos voltam. Az első: Edwart talán a lelkitársam. A második: Van egy vámpir része, ami feltételezem, vad kinok között akarja hogy halott legyek. A harmadik pedig: Fenntartás nélkül, visszavonhatatlanul, áthatolhatatlanul, heterogénül, nőgyógyászatilag, és hirüleg azt kivánom, bárcsak megcsókolna."
Nőgyógyászatilag, vágod????:):):):)Az milyen!!!!?!?!!?:):)
(hogy a "hirüleg" szó mit jelent, halvány fogalmam sincs, talán valaki megkereshetné az angol verziót, hátha abból kiderül, köszi)

2010. május 5., szerda

A Cukorserleg



+








Az egy fantasztikus dolog. Serleg cukorból, ilyet még nem hordott hátán a Föld. Ami egy fokkal gyengébb, ez a cukorisztikus szempillafesték.. kicsit erőltetettnek érzem A Cukorserleghez képest.

Brék In Di Er

..

2010. május 3., hétfő

Szerintem..




2010. május 2., vasárnap

Majális ááááááááááááááááááá!!

A láthatatlan ló
Katicás lufi!
:)